Ingrédients

personnes
  • 400 mililitre(s) - Lait entier
  • 3 pièce(s) - Bouillon cube
  • 300 gramme(s) - Carotte
  • 2 stick - Céleri
  • 3 cuillère(s) à soupe - Huile d'olive
  • 2 pièce(s) - Oignon
  • 500 gramme(s) - Pomme de terre
  • 525 gramme(s) - Purée de tomate
  • 1600 gramme(s) - Tomate pelée concassée en boite
  • 2 cuillère(s) à soupe - Sucre
  • 2 cuillère(s) à soupe - Vinaigre blanc
  • 4 pièce(s) - Feuille de laurier

Préparation

(aucun matériel spécifique n’est requis pour cette recette)
  • Put the oil, onions, celery, carrots, potatoes and bay leaves in a big casserole dish, or two saucepans. Fry gently until the onions are softened – about 10-15 mins. Fill the kettle and boil it. Stir in the tomato purée, sugar, vinegar, chopped tomatoes and passata, then crumble in the stock cubes. Add 1 litre boiling water and bring to a simmer. Cover and simmer for 15 mins until the potato is tender,
  • then remove the bay leaves. Purée with a stick blender (or ladle into a blender in batches) until very smooth. Season to taste and add a pinch more sugar if it needs it. The soup can now be cooled and chilled for up to 2 days, or frozen for up to 3 months. To serve, reheat the soup, stirring in the milk – try not to let it boil. Serve in small bowls with cheesy sausage rolls.
Quelque chose ne va pas?

Attention, cookies.

On aime les cookies mais on n'en utilise que 2 sur le site : le 1er est ici et sert à se souvenir de choix sur la gestion des cookies, et le 2ème est sur la page de connexion pour rester connecté-e ou non à votre compte. Pour être en conformité avec la RGPD, nous avons mis un bouton "tout refuser"
En savoir plus.